Dulceata de grepfruit

Se curata grepfruitul, iar coaja rasa si mai apoi desprinsa de pe miez se pune in apa si se lasa 24 de ore. Se scot apoi din apa si se pun la fiert.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 grepfruturi
  • 1 kg zahar
  • 1 jumatate baton vanilie
  • zeama de lamaie
  • 1 pahar apa

Mod de preparare

Se curata grepfruitul, iar coaja rasa si mai apoi desprinsa de pe miez se pune in apa si se lasa 24 de ore. Se scot apoi din apa si se pun la fiert. Dupa ce s-au fiert, se taie bucatele dupa ce s-au racit. Intr-un alt vas se pun zaharul impreuna cu apa la topit. Se adauga apoi zeama de lamaie si vanilia iar dupa ce s-a legat siropul se pun cojile. Se ia vasul de pe foc si se acopera cu un servet si se lasa sa stea asa aproximativ 15 minute. Se pune din nou pe foc vasul si se fierbe pe foc mare pana ce da in cateva clocote. Siropul astfel legat se lasa la racit si se pune apoi in borcane.


Se poate servi dupa cateva zile.

Alte retete:

Lapte de pasare Prajitura snikers Prajitura televizor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors