Dulceata de dovleac cu portocala si cardamom

Dulceata de dovleac cu portocala si cardamom este o dulceata gustoasa, fina si plina de savoare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 1 kg dovleac placintar
  • * 800 grame zahar alb
  • * 2 portocale
  • * 2 cani de apa
  • * 3 pastai de cardamom

Mod de preparare

Dovleacul se curata de coaja si se taie in cuburi mici.
Se amesteca apa cu zaharul, sucul de la portocale ,cateva bucati din coaja acestora si pastaile de cardamom zdrobite.
Se pun la fiert, la foc mare, pana se obtine un sirop bine legat (aproximativ 25 minute).
Se adauga dovleacul si se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 30- 35 minute.
Se amesteca des, sa nu se prinda de fundul vasului.
Cand dulceata are consistenta dorita se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.

Pofta buna!


Dulceata de dovleac se poate servi dimineata la micul dejun, alaturi de o felie de paine prajita si o ceasca de cafea.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors