Dulceata de dovleac

Dulceata de dovleac este foarte buna. Pentru aceasta reteta de dulceata trebuie sa folositi 1 kg pulpa de dovleac.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de dovleac
  • 200 ml apa
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 1 portocala.

Mod de preparare

Dovleacul se curata de coaja si se taie in cuburi mici. Se amesteca apa cu zaharul, sucul de la citrice si cateva bucati din coaja acestora. Se pun la fiert, la foc mare, pana se obtine un sirop bine legat (aprox 25 min). Se adauga dovleacul si se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 20-25 minute. Se amesteca des, sa nu se prinda de fundul vasului. Cand dulceata de dovleac este destul de inchegata, se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.


Dulceata de dovleac este foarte buna a fi soncumata ca atare, ori la creme si prajituri.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala