De multe ori m-am gandit ca corcodusele sunt considerate Cenusarese pe care nimeni nu le baga in seama. Eu am o gramada de corcodusi si m-am hotarat cu greu, sa incerc o reteta cu acest fruct savuros si acum nu-mi pare rau, regret ca nu am facut pana acum. Retete dietetice
Corcodusele dupa ce le-am cules, le alegem pe cele sanatoase si le spalam bine in mai multe ape. Pregatim o oala cu fundul gros si punem in ea corcodusele spalate si strivite in maini. Am pregatit dulceata pe o soba cu lemne. Lasam oala la foc potrivit, aproape 1 ora pana cand se desprinde de pe sambure corcodusa. Dupa ce au fiert, le punem intr-o strecuratoare si le pasam cu o lingura pentru a le separa de samburi. Dupa strecurare, continutul va deveni o pasta pe care o punem din nou la fiert, aproape 1 ora. Adaugam pe rand si cele 10 kg de zahar si amestecam cu o lingura pana simtim ca zaharul este topit si nu se prinde de fundul oalei. Spre final, adaugam si esenta de vanilie daca dorim o aroma mai puternica. Dulceata se pune fierbinte in borcane spalate si sterilizate pe care le punem intr-o patura groasa, le acoperim cu ea si le lasam pana a doua zi sa se raceasca. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post