Dulceata de coji de pepene verzi

Se curata pepenii de coaja verde exterioara, iar partea alba impreuna cu o portiune foarte subtire din miezul rosu se taie cubulete cu latura de 2 cm

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg coji de pepeni verzi
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • vanilie
  • 250 ml otet

Mod de preparare

Se curata pepenii de coaja verde exterioara, iar partea alba impreuna cu o portiune foarte subtire din miezul rosu se taie cubulete cu latura de 2 cm. Se pun la fiert cu 2 l de apa si 250 ml otet si se lasa sa fiarba o ora, pana cand se inmoaie coaja de pepene si capata un aspect sticlos. Apoi se racesc, se limpezesc si se scurg. Se dizolva zaharul in 500 ml apa, iar cand siropul incepe sa dea in clocot, se introduc cojile, iar dupa 5-10 minute se adauga zeama de lamaie si vanilia. Se mai lasa la fiert pana se leaga siropul.


Cojile se pot folosi la ornarea torturilor si a checurilor.

Alte retete:

Gem de gutui Dulceata de trandafiri Dulceata de visine

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors