Ciresele mele au fost foarte coapte, si pe linga aroma usor amaruie au fost tare dulci. Daca ciresele nu sint foarte coapte si dulci bine, adaug
Ciresele mele au fost foarte coapte, si pe linga aroma usor amaruie au fost tare dulci.
Daca ciresele nu sint foarte coapte si dulci bine, adaugati inca 3 - 400 g zahar la cantitatea de cirese (vorbesc de 2,5 kg,cintarite fara simburi!!!)
Sint destul de maruntele.
Nu se pot scoate simburii cu aparatul pentru ciresele de marime normala.
Unele fete au reusit cu o tepusa/scobitor, altele cu o agrafa.
Ale mele fiind foarte coapte, nu a mers decit prin apasare usoara pe cireasa.
A functionat foarte bine, fructele au ramas aproape intregi.
Dupa ce am scos simburii, am adaugat zaharul pe care l-am amestecat doat invirtind si scuturind usor de lighenas. Nu am invirtit cu lingura sa nu le strivesc.
Le-am pus la fiert la foc linistit, timp de vreo 1 si jumatate. Cind si cind invirteam usor .
La jumatatea timpului de fiert am adaugat zeama de a o lamiie.
Ultimele 10 minute de fiert (in total a fiert vreo 2 ceasuri), le-am lasat la foc mai iute, sa se ingroase dupa placul meu.
Aveti grija sa nu o ingrosati ca o marmelada.
Tineti cont ca dupa racire devine putin mai groasa.
Se pune inca fierbinte in borcane, care se intorc cu gura in jos 10 minute.
Are o culoare asa frumoasa! Este foarte parfumata si are o aroma de..woww!
Pofta buna!
Reteta Dulceata de cirese amare a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post