Dulceata de cirese

Buna-i dulceata de cirese, dar greu mai e sa scoti samburii. Mi-au iesit aproape 4 borcane de 400 g, asa ca sa am de pofta. Si am pus zahar mai putin decat reteta clasica pentru ca asa-i mai sanatos si mai natural.

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2,5 kg cirese;
  • 500 g zahar.

Mod de preparare

Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii. Pe masura ce se scot samburii, ciresele se aseaza intr-o cratita si dupa ce se formeaza un strat generos, se adauga zahar peste ele. Se continua tot asa pana cand se termina ciresele, ultima data punand zahar. Se pune cratita la foc si se tine pana cand se leaga dulceata, amestecandu-se din cand in cand. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi si se pune apa clocotita intr-o tava. Se toarna dulceata fierbinte in borcane, se capacesc bine, apoi se pun in tava cu apa si se mai fierb 30-40 de minute. Dupa aceea, se opreste cuptorul si se lasa borcanele la racit in tava sau se iau si se pun sub paturi, lasandu-se la racit 1-2 zile.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors