Dulceaţă de căpsuni reţetă. Spalam capsunile, le lasam la scurs, le indepartam cozile si le taiem marunt. Trebuie sa le cantarim ca sa stim sigur ca sunt 900 gr. Punem deoparte s
Spalam capsunile, le lasam la scurs, le indepartam cozile si le taiem marunt. Trebuie sa le cantarim ca sa stim sigur ca sunt 900 gr. Punem deoparte si 100 ml de vin. Capsunile si vinul alb se pun intr-o oala. Continutul plicului Gelfix extra 2 se amesteca cu zaharul, apoi cu fructele pana cand se omogenizeaza. Se fierb la foc moderat, amestecand continuu. Se lasa minim 3 minute sa dea in clocot si apoi se ia oala de pe foc. Se indeparteaza spuma, se umplu borcanele, se sigileaza si se lasa apoi sa se sprijine pe capac cca 5 min. In timplul racirii borcanele se intorc de mai multe ori pt ca bucatile de capsuni sa se disperseze.
Sursa acestei retete este blogul culinar: dumitrufelicia
Alte retete culinare recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post