Dulceaţă de căpsuni reţetă. Dulceata de capsuni aromata cu pastaie de vanilie este perfecta alaturi de un croissant, clatite sau cu o felie de paine si unt! Te asigur ca oricate borcane vei face, se vor termina foarte, foarte repede.
Mai intai trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele. Eu le-am pregatit deja!
Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si un strat de zahar, alternand pana termini toate capsunile si zaharul. Pune oala pe foc mic si cand incepe sa fiarba aduna spuma care se formeaza la suprafata. Daca o lasi, risti ca dulceata sa se zahariseasca !
Cresteaza pastaia de vanilie ca sa ii eliberezi aroma si pune-o cu tot cu seminte in oala. Adauga apoi si freshul de lamaie, astfel, fructele vor ramane intregi. Lasa sa fiarba o ora si jumatate- 2 ore, pana incepe sa se inchege. Verifica daca dulceata este gata punand o picatura pe o farfurie: daca ramane ferma, inseamna ca a ajuns la consistenta potrivita. La final, scoate pastaia de vanilie si pune dulceata fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil.
Inchide capacele si baga-le pentru 15 minute in cuptorul preincalzit la 150 de grade. Astfel, dulceata se va vida si se va pastra mult mai bine. E o metoda foarte buna si nu folosesti niciun fel de conservant. Cand s-au racit borcanele, eticheteaza-le, pentru ca ai de ce sa fii mandra… nu stiu insa cat vor rezista, pentru ca e delicioasa! Cam atat de simplu e sa faci dulceata de capsuni, si acum e sezonul, nu rata ocazia!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post