Dulceata de capsune fara conservant

Dulceata de capsune fara conservant este foarte usor de preparat si se pastreaza foarte bine de-a lungul anului, daca e pastrata adecvat. Capsunele trebuie sa fie foarte bine spalate, la fel ca si borcanele care musai sa fie sterilizate.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie sau sare de lamaie

Mod de preparare

In general pentru dulceata proportiile sunt aceleasi, la un kilogram de fructe, un kilogram de zahar.

Capsunele se curata si se spala bine. Se acopera cu zahar si se tin asa pana a doua zi.

Apoi se pune vasul pe foc mare si se lasa la fiert impreuna cu zeama de lamaie pana cand se leaga compozitia de dulceata.


Dulceata de capsuni fara conservanti se poate servi dupa ce s-a racit.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors