Pentru dulceata de caise verzi se alege o farfurie adanca plina de caise verzi, tinere, care nu au inca samburele format. Se inteapa cu un ac mai gros, in lungime.
Pentru dulceata de caise verzi se alege o farfurie adanca plina de caise verzi, tinere, care nu au inca samburele format. Se inteapa cu un ac mai gros, in lungime, astfel incat acul sa le strapunga dintr-un capat in celalalt. Se inteapa apoi si lateral. Pe masura ce se inteapa, se arunca intr-un castron cu apa rece. Se pune la foc un vas cu apa in care s-a dizolvat piatra vanata cat o aluna mica. Se pun caisele intr-un tifon si se baga in vasul cu apa care clocoteste. Se tine pana ce apa, care a incetat sa fiarba in clipa in care am introdus caisele, incepe din nou sa clocoteasca.
Se scot, se limpezesc repede in mai multe ape reci si se pun pe o sita de par, sa se scurga de apa. In acest timp se pune zaharul sa se topeasca cu trei pahare de apa, in tingire, pe marginea masinii. Dupa ce s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute. Cand zaharul incepe sa se lege, se pun caisele si zeama de la jumatate de lamaie si se da tingirea cu totul la o parte un sfert de ora, ca sa lase caisele toata zeama. Se pune apoi pe foc bun si se lasa sa fiarba. Se ia spuma si se incearca daca este legata punand putina zeama pe o farfurioara. Se procedeaza apoi ca pentru dulceata de capsuni.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post