Dulceata de caise verzi

Caisele trebuie sa fie tinere, cu samburele inca neformat, dar destul de marisoare. Se strapung, de 2-3 ori, cu un ac gros. Se pun intr-un tifon si s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • caise verzi
  • 1 kg zahar
  • 3 pahare cu apa
  • 1 baton de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat

Mod de preparare

Caisele trebuie sa fie tinere, cu samburele inca neformat, dar destul de marisoare. Se strapung, de 2-3 ori, cu un ac gros. Se pun intr-un tifon si se introduc intr-un vas cu apa clocotita, in care s-a pus si bicarbonatul. Se lasa pe foc doar pana dau in primul clocot. Se scot, se clatesc cu apa rece si se pun intr-o sita sa se scurga de apa. In cratita speciala pentru dulceata, se leaga siropul, in care se pun caisele si vanilia. Se lasa 10-15 minute pe marginea masinii de gatit, ca sa se insiropeze, apoi se da la foc iute. Cand dulceata este aproape gata, se adauga zeama de lamaie si se mai lasa sa dea in clocot cateva minute. Se ia de pe foc, se muta intr-un castron de portelan, se acopera cu un prosop umezit cu apa rece si, dupa ce se raceste, se pune in borcane.


Se foloseste in prajituri.

Alte retete recomandate:

Piure de mere

Gem de visine

Dulceata de caise

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors