Caisele trebuie sa fie tinere, cu samburele inca neformat, dar destul de marisoare. Se strapung, de 2-3 ori, cu un ac gros. Se pun intr-un tifon si s
Caisele trebuie sa fie tinere, cu samburele inca neformat, dar destul de marisoare. Se strapung, de 2-3 ori, cu un ac gros. Se pun intr-un tifon si se introduc intr-un vas cu apa clocotita, in care s-a pus si bicarbonatul. Se lasa pe foc doar pana dau in primul clocot. Se scot, se clatesc cu apa rece si se pun intr-o sita sa se scurga de apa. In cratita speciala pentru dulceata, se leaga siropul, in care se pun caisele si vanilia. Se lasa 10-15 minute pe marginea masinii de gatit, ca sa se insiropeze, apoi se da la foc iute. Cand dulceata este aproape gata, se adauga zeama de lamaie si se mai lasa sa dea in clocot cateva minute. Se ia de pe foc, se muta intr-un castron de portelan, se acopera cu un prosop umezit cu apa rece si, dupa ce se raceste, se pune in borcane.
Se foloseste in prajituri.
Alte retete recomandate:
Piure de mere
Gem de visine
Dulceata de caise
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post