Dulceata de caise este cea mai buna dulceata pe care o puteti face. Este buna si la creme sau la retete de prajituri.
Dulceata de caise este cea mai buna dulceata pe care o puteti face. Este buna si la creme sau la retete de prajituri. Sepace prima data un sirop din 3-4 pahare apa si zahar. Cand curge din lingura un fir luung (precum in poza) inseamna ca este gata.
Se spala caisele, se curata si se taie in sferturi. Bucatile de caise se adauga la sirop. Punem acum si zeama de lamaie si 1 lingurita sare de lamaie dizolvata in putina apa.Se lasa sa fiarba cateva minute in clocote, pana se leaga din nou siropul. Punem o lingura de dulceata de caise pe o farfurioara, daca dupa ce s-a racit nu curge inseamna ca este gata.
Spor la treaba !
Dulceata de caise se poate folosi la creme si la prajituri ori o puteti consuma ca atare. Este ideala la micul dejun.
O oala mare cu capac de le Kitchen Shop mi-ar fi foarte utila.
Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce