Dulceata de caise cu lamaie

Dulceata de caise este cea mai buna dulceata pe care o puteti face. Este buna si la creme sau la retete de prajituri.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 1 kg zahar
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3-4 pahare apa

Mod de preparare

Dulceata de caise este cea mai buna dulceata pe care o puteti face. Este buna si la creme sau la retete de prajituri. Sepace prima data un sirop din 3-4 pahare apa si zahar. Cand curge din lingura un fir luung (precum in poza) inseamna ca este gata.
Se spala caisele, se curata si se taie in sferturi. Bucatile de caise se adauga la sirop. Punem acum si zeama de lamaie si 1 lingurita sare de lamaie dizolvata in putina apa.Se lasa sa fiarba cateva minute in clocote, pana se leaga din nou siropul. Punem o lingura de dulceata de caise pe o farfurioara, daca dupa ce s-a racit nu curge inseamna ca este gata.

Spor la treaba !


Dulceata de caise se poate folosi la creme si la prajituri ori o puteti consuma ca atare. Este ideala la micul dejun.
O oala mare cu capac de le Kitchen Shop mi-ar fi foarte utila.

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea