Pentru dulceata de caise coapte la 1 kg de zahar, se pune o farfune adanca plina de caise curatite. Se aleg caise frumoase, dar nu prea coapte, potrivit de mari pentru a prepara aceasta reteta de dulceata.
Pentru dulceata de caise coapte la 1 kg de zahar, se pune o farfune adanca plina de caise curatite. Se aleg caise frumoase, dar nu prea coapte, potrivit de mari, se curata de coaja cu un cutitas bine ascutit si se tin 2 — 3 ore in apa limpede de var, dupa care se limpezesc in cateva ape reci. Se scot samburii, tinand caisa usor in mana stanga si impingand samburele cu un betisor ascutit, din partea dinspre codita, cu grija sa nu se sparga caisa. Se pun pe o sita sa se scurga.
Se leaga zaharul cu trei pahare de apa, se pun caisele, se lasa sa dea 2 — 3 clocote, se iau de pe foc tinandu-se la o parte circa un sfert de ora ca sa lase apa, apoi se pun din nou la foc sa fiarba pana se leaga cat trebuie. Se ia spuma. La ultimele clocote se adauga vanilie, zeama de la o 1/2 de lamaie si cativa samburi de caise curatiti de pielite, dar intregi. Se procedeaza apoi ca la dulceata de capsuni.
Dulceata de caise poate fi folosita la diferite retete de prajituri cu gem sau consumata ca atare.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post