Se spala fructele si se curata de coaja. Fructele se aleg sanatoase, nu prea coapte si de marime mijlocie. Se scot samburii si se pun astfel pregatite
Se spala fructele si se curata de coaja. Fructele se aleg sanatoase, nu prea coapte si de marime mijlocie. Se scot samburii si se pun astfel pregatite intr-un vas cu 2 l de apa, in care s-a adaugat o lingurita de bicarbonat de sodiu. Se tin numai 2 minute, apoi se scot, se spala in doua ape reci si se pun in siropul de zahar bine legat. Fructele se lasa sa stea in sirop pe marginea plitei un sfert de ora, timp necesar ca sa lase sucul din ele. Dulceata se fierbe la foc mare, se spumuieste de mai multe ori, iar cand sunt spre sfarsitul fierberii se pune lamaia taiata felii subtiri si se mai fierbe la foc mic doar un sfert de ora. Se lasa sa se racoareasca pana a doua zi, dupa care se toarna in borcane si se leaga cu celofan.
Se pastreaza in camara bine aerisita.
Alte retete de dulceata:
Dulceata de mure
Dulceata de gutui
Dulceata de smochine
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post