Dulceata de caise

Caisele se curata de coaja si se scot cu grija samburii. Acestia se sparg si se curata de pielite. Se pun caisele in apa de var si se lasa acolo apr

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 40 caise
  • 2 pahare apa
  • samburii de caise
  • apa de var

Mod de preparare

Caisele se curata de coaja si se scot cu grija samburii. Acestia se sparg si se curata de pielite. Se pun caisele in apa de var si se lasa acolo aproximativ trei ore. Se scot si se clatesc in apa curata, dupa care se pun pe un servet sa se usuce. Intr-un vas, pe foc mic se pune zaharul cu apa la topit. Se adauga zeama de lamaie si se lasa la fiert pana se leaga bine siropul. Caisele se adauga si ele si se lasa pe foc mic pentru cateva minute, dupa care se adauga samburii si se face focul mare. Se lasa la fiert pana cand se leaga siropul.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete:

Tiramisu Tort diplomat Prajitura snikers

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors