Se aleg caise frumoase, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele intr-un castron si se stropesc cu jumatate din cantitatea de zeama de l
Se aleg caise frumoase, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele intr-un castron si se stropesc cu jumatate din cantitatea de zeama de lamaie. Se face in cratita de dulceata un sirop din apa si zahar, se fierbe pana se leaga, se pun caisele sa dea 2-3 clocote si se ia cratita de pe foc. Se pune din nou cratita pe foc si se fierbe pana se leaga siropul. Se ia mereu spuma. Se pune vanilia taiata bucatele, miezul de la cativa samburi si restul de zeama de lamaie. Se procedeaza mai departe ca la celelalte dulceturi.
Se foloseste in prajituri sau se serveste cu biscuiti.
Alte retete recomandate:
Dulceata de zmeura
Dulceata de visine
Dulceata de mere cu scortisoara
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala