Dulceata de ardei iuti

Un deliciu pentru toate fripturile, pestele pe gratar sau prajit, pentru oricare preparat cu care se poate consuma aceasta delicioasa dulceata ca si sos dulce-acrisor-picant!

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 3 borcane de 450 ml)
  • 1 kg ardei iuti rosii
  • 1 kg ardei kapia rosu sau gogosari rosii
  • 1 l otet de Tecuci
  • 1 kg de zahar

Mod de preparare

Se spala ardeiul iute si kapia, apoi se curata de cotoare, seminte si vinisoare, se taie fasii subtiri si apoi se dau prin masina de tocat.

Se fierbe 10-15 minute otetul amestecat cu zaharul, intr-o cratita cu fund gros (sau tuci), pana se leaga un pic, apoi adaugam ardeii tocati si fierbem, la foc domol de la primul clocot, pana se leaga si face basici cand fierbe. Se amesteca in continuu cu o lingura de lemn. Se face proba pe o farfurie daca este legat, apoi se toarna fierbinte in borcane sterile, se strang bine capacele, apoi se acopera cu ceva gros si se lasa sa se raceasca in voie. Se depoziteaza la rece pana ce il vom folosi, la fripturi, peste prajit, la orice preparat care credem noi ca merge cu acest delicios sos dulce-acrisor-picant.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors