Chitonoaga de gutui (pasta)

Se sterg gutuile, se taie in patru, se scoate casuta cu samburii, se pun in cratita pentru dulceata si se acopera cu apa. Se adauga merele spalate si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg gutui mici
  • 1/2 kg mere
  • 100 g zahar tos

Mod de preparare

Se sterg gutuile, se taie in patru, se scoate casuta cu samburii, se pun in cratita pentru dulceata si se acopera cu apa. Se adauga merele spalate si taiate in sferturi.

Se fierb fructele pana se inmoaie. Se scurge lichidul, se trec fructele prin sita si se amesteca piureul cu o cantitate de zahar egala cu cantitatea de piure de fructe. Se pun piureul si zaharul in cratita pentru dulceata si se pun pe foc foarte mic, amestecand mereu, pana se ingroasa bine. Cand pasta este bine legata, se rastoarna pe fundul de lemn udat si se intinde cu cutitul o foaie de 1 cm. Se lasa la uscat 2 zile. Uscata, pasta se taie in romburi, se dau prin zahar tos si se poate pastra mai multa vreme.


Se foloseste la ornatul prajiturilor.

Alte retete recomandate:

Crema de mere si gutui

Budinca de mere cu gris

Dulceata de visine

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors