Se curata perele, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se pun la fiert in vin, apa si zahar. Cand s-au inmuiat bine, se scot perele cu spu
Se curata perele, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se pun la fiert in vin, apa si zahar. Cand s-au inmuiat bine, se scot perele cu spumiera, se pun pe un tocator de lemn, se aseaza un altul deasupra si se lasa la scurs. Se preseaza pana ajung de grosimea unui deget. Se pun perele intr-o tava si se usuca in cuptorul cald. Se tavalesc prin zahar si se pastreaza in cutii de metal.
Se pot folosi pentru ornarea torturilor.
Alte retete recomandate:
Compot mere
Dulceata si sirop de capsuni
Dulceata de caise
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post