Fructe conservate in rom

Se spala ciresele si visinele si li se scot samburii. Se aleg fragii si zmeura. Se pun intr-un borcan mare de sticla, in randuri alternative, fructe

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cirese
  • 1 kg visine
  • 1 kg zmeura
  • 1 kg fragi
  • 4 kg zahar
  • 1 l rom

Mod de preparare

Se spala ciresele si visinele si li se scot samburii. Se aleg fragii si zmeura. Se pun intr-un borcan mare de sticla, in randuri alternative, fructe si zahar. Fiecare rand de fructe se stropeste cu rom. Se leaga borcanul si se tine la soare cateva zile, apoi se pune in loc rece.


Se folosesc pentru ornarea prajiturilor.

Alte retete recomandate:

Compot de caise

Compot de visine

Compot de mere

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors