Compot mozaic

Se pun intr-un borcan de 3 l randuri de fructe variate. Se stropeste fiecare rand de fructe cu putin alcool si se tine borcanul la rece. Cand s-au pus

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • visine
  • cirese
  • zmeura
  • fragi
  • capsuni
  • coacaze
  • caise
  • 200 ml alcool rafinat
  • 1 l apa
  • 1 kg zahar
  • 5 g salicilat sau 10 aspirine pisate

Mod de preparare

Se pun intr-un borcan de 3 l randuri de fructe variate. Se stropeste fiecare rand de fructe cu putin alcool si se tine borcanul la rece. Cand s-au pus fructe pana la jumatatea borcanului, se face un sirop gros din apa si zahar si se toarna peste fructe. Siropul trebuie sa acopere bine fructele. Daca este nevoie, se mareste cantitatea de sirop. Se pune salicilatul sau aspirinele pisate, se clatina borcanul ca sa se amestece, se leaga borcanul si se pastreaza la rece. Iarna se scoate cantitatea de fructe dorita, se face un sirop subtire si se face un compot.
Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Compot de caise

Piure de mere

Compot de visine

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors