Compot de piersici

Se spala fructele, se taie in doua, se scot samburii si se fierb 5 minute in 600 ml apa cu zeama de lamaie. Se scot piersicile cu spumiera si se pun

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg piersici tari
  • 300 g zahar
  • 2 l apa
  • 1/2 baton de vanilie
  • 200 ml rom
  • 1 l apa
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Se spala fructele, se taie in doua, se scot samburii si se fierb 5 minute in 600 ml apa cu zeama de lamaie. Se scot piersicile cu spumiera si se pun intr-un castron. Se prepara un sirop din zahar, restul de apa, zeama in care au fiert fructele si vanilie. Cand siropul s-a legat putin, se amesteca cu romul si se toarna peste piersici.

Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Compot

caise

Dulceata de

zmeura

Piure de mere

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors