Compot de mere si scortisoara

Compotul de mere si scortisoara este foarte simplu de pregatit. Pentru aceasta reteta trebuie sa folositi mere mai mari si mai ferme.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1.5 l apa
  • 6-7 mere medii (cu cat mai multe mere
  • cu atat mai aromat)
  • 4 linguri zahar (nu-mi place dulce tare
  • dar cine mai vrea poate sa-si puna in cana)
  • scortisoara (o lingurita generoasa)
  • cuisoare (2- 3 cuisoare)

Mod de preparare

Compotul de mere este o reteta usoara, rapida si delicioasa! Eu fac compot de mere in sezonul rece mereu. De multe ori il fac si cand se anunta vizita din partea prietenelor mele! Ne place!!! E fierbinte si aromat!Eu am incercat si variant cu esenta de rom si a fost foarte buna! Acuma fiecare isi cunoaste gusturile si poate adauga mirodeniile preferate. Eu pun apa la fiert, pun merele cu tot cu coaja, taiate in patru si fara samburi, adaug zaharul si mirodeniile si il las sa fiarba pana sunt moi merele! Gata de servit! De obicei imi place sa-l pun in cani, pahare transparente pentru ca zdrobesc cateva dintre feliile de mar! Mi se pare mai aspectuos si pofticios! Pofta buna!


Compotul de mere se serveste rece, din cupe.
Acesta reteta este scrisa de Ana pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce