Compotul de cirese s-a numarat mereu printre preferatele mele, iar acesta cu cirese albe este minunat. Compoturile sunt un desert minunat in timp de iarna, cand nu avem la dispozitie fructe si legume proaspete.
Am spalat borcanele, cu toate ca erau spalate si aveau si capacul pus, le-am uscat si totodata sterilizat in cuptor. Am facut asta in doua randuri. Le-am umplut pe jumatate cu fructe, am pus doua linguri, mai scuturate, cu zahar in borcanele mici si trei in cele mari, le-am umplut cu apa, avand grija sa las gol de vreo doua degete. Le-am pus in tava de la cuptor, unul langa altul, neimpachetate in hartie, iar in tava am pus vreo trei cani cu apa. Mi-au iesit 34 de borcane mici si 9 mari. Dupa ce spal borcanele, le pun in tava, cu gura in sus si le las cam 10' la treapta a 2-a (cuptorul meu are 3 trepte-nu stiu temperatura). Cuptorul nu era preincalzit. Borcanele se usuca si se infierbanta f tare in timpul asta, se sterilizeaza. Borcanele mici sunt de 370gr, cele mari de 820gr. La borcanele mici lingurile cu zahar au fost ceva mai mult decat rase, la cele mari pline cu varf. Ies destul de dulci, fructele sunt perfecte, nu am pus nici un conservant, nici altceva. Dupa ce le-am asezat in tava, am turnat apa rece, pur si simplu, cu cana. Dupa ce a inceput sa fiarba apa in tava, am aprins lumina in cuptor si am vazut ca si apa din borcane facea bule micute, deci incepuse sa fiarba. Le-am lasat 15'-20' din acest moment.
Reteta de compot de cirese albe a fost propusa de moatza Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro .
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post