Compot de caise

Spalam caisele sub jet de apa rece. Borcanele spalate se aseaza in tava de la aragaz si se pun in cuptor sa se usuce-sterilizeze. Dupa vreo 15 minute

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g caise
  • apa
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Spalam caisele sub jet de apa rece. Borcanele spalate se aseaza in tava de la aragaz si se pun in cuptor sa se usuce-sterilizeze. Dupa vreo 15 minute sortam caisele si le punem in borcanele fierbinti impreuna cu 2 linguri de zahar in fiecare borcan. Se folosesc 600 g pentru 12 borcane, deci 50gr/borcan. Se umple cu apa dar se lasa spatiu de doua degete pana la capac. Se insurubeaza capacele si se baga la cuptor intr-o tava cu 1l de apa rece. Cand apa din tava a inceput sa fiarba si in borcane apar bulisoare de aer, inseamna ca fiere. Din momentul asta se mai lasa maximum 15 minute. Caisele se pot taia in sferturi.

Caisele din compot se pot folosi la prajituri, torturi sau la salate de fructe. Reteta Compot de caise a fot propusa de moatza Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post