Compot cu vin

Se curata merele si perele de coaja si seminte, se taie felii, se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Se toarn

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere
  • 3 pere
  • 150 g prune
  • 100 g stafide
  • 200 g zahar
  • 1 baton scortisoara
  • scortisoara macinata
  • 1 lamaie
  • 1 l vin rosu

Mod de preparare

Se curata merele si perele de coaja si seminte, se taie felii, se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Se toarna intr-un vas 500 ml apa, se adauga vinul, zaharul si un baton de scortisoara. Amestecul se fierbe 10 minute. Se adauga prunele si se mai lasa la fiert 5 minute, dupa care se adauga stafidele, continuandu-se fierberea inca 5 minute. La sfarsit, se adauga perele cu merele si se fierb, in continuare, 5 minute. Se lasa la racit.

Compotul se serveste in cupe, cu scortisoara macinata.

Alte retete recomandate:

Compot de caise

Compot de visine

Compot de mere

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors