Compot asortat de fructe

Se pune la fiert apa cu zaharul. Cind zaharul s-a topit complet se adauga zeama de lamiie. Imediat ce incepe sa se lege putin zaharul se adauga ciresi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. cirese rosii
  • 250 gr. cirese albe
  • 250 gr. capsuni
  • 250 gr. fragi
  • 400 gr. zahar
  • 3 pahare apa
  • zeama de la o lamiie

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu zaharul. Cind zaharul s-a topit complet se adauga zeama de lamiie. Imediat ce incepe sa se lege putin zaharul se adauga ciresile spalate, scurse bine, fara codite si simburi. Se fierbe pina ce ciresile s-au inmuiat. Separat se spala repede capsunile si fragii, se scurg de apa si se asaza intr-o compotiera sau castron. Cind ciresele sint fierte se trage vasul deoparte, se lasa sa se racoreasca dupa care se toarna peste fructele din compotiera. Se lasa sa stea compotul la rece (fara sa fie acoperit) 2-3 ore pentru ca fructele sa se patrunda bine cu sirop. Ciresele pot fi inlocuite cu visine iar capsunile cu coacaze sau cu zmeura.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors