Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu care dospesc. Pentru aceste Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara, ai nevoie de doar cateva ingrediente: faina, drojdie, lapte si susan.

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina de grau 00
  • 1 praf sare
  • 1 lgta zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 250 ml lapte de vaca
  • 20 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 galbenus + susan

Mod de preparare

Cum se prepara Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cerne faina intr-un vas si adauga un praf de sare intr-o margine.
Faramiteaza drojdia intr-o cana, adauga zahar si putin lapte caldut. Lasa putin sa se activeze maiaua.
Fa un locas in mijlocul fainii si pune drojdia, adauga laptele caldut. Incepe sa framanti, fie cu ajutorul unui robot, fie manual. Framanta bine pana cand aluatul devine dens, elastic. La final, unge aluatul cu putin ulei si formeaza o bila frumoasa. Acopera cu un prosop curat si lasa la dospit mai bine de o ora.

Dupa ce aluatul a dospit, scoate-l pe un blat uns cu foarte putin ulei. Imparte-l in 8 - 10 portii egale, in functie de cat de mari le doriti. Ele isi vor mari volumul la copt.

Modeleaza fiecare portie sub forma de bila, rotind usor intre palme pana devine fina. Procedeaza la fel cu restul aluatului.
Asaza chiflele intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, la distanta de 3-4 cm una de alta. Isi vor mari volumul si nu vrei sa se lipeasca intre ele. Acopera-le cu un prosop curat si lasa-le asa, aproximativ 20 minute.

Atentie: Nu sari peste acest pas, practic este cea mai importanta etapa ca sa iasa pufoase si sa nu se crape la copt!

Porneste cuptorul la 190 grade C, coacere cu ventilatie.

Amesteca bine galbenusul de ou cu o lingura de apa, apoi unge usor chiflele si presara susan. Daca nu vrei, nu pune.
Coace chiflele in cuptorul preincalzit, timp de 10-15 minute, pana devin rumene si frumoase.

Dupa coacere, scoate-le din cuptor si acopera-le cu un prosop curat.

Transfera-le apoi pe un gratar de bucatarie.

Incearca si reteta de Chifle pufoase sau reteta de Chifle umplute.

Iti recomandam si reteta de Batoane cu unt.

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Parteneri
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese