Zacusca de vinete traditionala

Zacusca de vinete traditionala este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Zacusca se pastreaza foarte bine pentru iarna.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 10 vinete mari
  • 10 gogosari
  • 15 ardei grasi
  • 4 kg rosii
  • 1 kg ceapa
  • 500 ml ulei
  • sare.

Mod de preparare

Zacusca de vinete traditionala este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si toate semintele de la ardei si gogosari si se taie ca taiteii. Vinetele se toaca. Ceapa taiata pestisori, se pune la prajit cu uleiul pina incepe sa se moaie. Se adauga vinetele tocate, gogosarii si ardeii taiati, precum si zeama de la cele 4 kg de rosii fierte si strecurate. Se sareaza. Se lasa sa se prajeasca amestecind continuu cu lingura pina scade tot bulionul.
Se umplu borcanele (numai trei sferturi), se acopera cu celofan dublu, se leaga si se fierb in baie de apa 25 minute din clipa cind incepe sa clocoteasca apa.

Zacusca de vinete traditionala se lasa sa se raceasca borcanele in apa in care au fiert, apoi se asaza la loc uscat si racoros.


Zacusca de vinete se serveste pe paine proaspat scoasa din cuptor sau prajita.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala