Untul aromat cu verdeturi este o reteta simpla pentru care aveti nevoie de usturoi, frunze de buscuioc, amestec de condimente de Provence si bineinteles unt.Untul aromata stfel obtinut poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit la gatit
Pregatim ingredientele si un mojar. Untul trebuie sa fie moale, dar nu il incalzim la microunde. Il amestecam putin pina devine cremos. Punem busuiocul, usturoiul, sarea marina si verdeturile uscate in mojar. Le maruntim pana devin aproximativ o pasta mai groaba. Adaugam la unt si amesecam bine. Il repartizam intr-o cutiuta de plastic si-l dam la frigider. Daca untul a fost proaspat, tine cel putin 2 saptamani fara probleme(la frigider). Eu il folosesc peste gratare de vita, porc, sau chiar si peste carne de pui grilata.
Este foarte bun si pe paine prajita, sau pur si simplu o paine integrala cu seminte. La fel de bine merge si pe paine alba, paste fierte, cartofi fierti, legume grilate sau fierte.
Reteta Unt aromat cu verdeturi a fost propusa de MAYA Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post