O reteta care imi este draga si care in perioada de iarna se pregateste destul de des .
Drojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa creasca cam 10 minute.
Faina cernuta o asezam intr-un bol si adaugam smantana, sare, 2 linguri de jumari, untura, ouale batute usor cu furculita si la final zerul cu drojdia.
Framantam un aluat dens si nelipicos si lasam la loc caldut sa creasca cam o ora.
Trebuie sa creasca bine. Daca in incapere nu este cald se poate pune 40 gr drojdie.
Cand a crescut impartim aluatul in doua partie egale. Intindem prima parte , o ungem cu jumari (1 lingura ar trebui sa fie de ajuns, dar depinde de marimea aluatului) si o impaturim aducand marginile una peste alta. Lasam sa stea 15 minute . Pana cand prima parte se odihneste intindem ce-a de-a doua . Dupa 15 minute intindem din nou prima parte si ungem din nou cu o lingura de jumari, impachetam din nou si lasam sa se odihneasca.
Procedam la fel si cu cealalta parte. Pregatim tavile cu foaie de copt . Intindem primul aluat si taiem rotunde sau cu orice alta forma doriti. Asezam pe tava cu putin loc intre ele, acoperim cu un prosop si lasam sa stea putin . Intindem si taiem pana cand terminam tot aluatul . Ungem fiecare bucata cu oua si impungem usor cu furculita de cateva ori. Dam tavile la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc usor. Se poate presara deasupra chimen, susan sau seminte de floarea soarelui .
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post