Tort aperitiv cu somon si macrou afumat

Un aperitiv cu influente mediteraneene, excelent pentru sarbatori

Portii
4
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr somon afumat
  • 150 gr macrou afumat
  • 150 gr masline verzi umplute cu gogosar
  • 300 gr icre hering preparate
  • Coaja rasa de la doua lamai
  • 1 franzela alba feliata
  • 3 oua fierte
  • 100 gr arahide
  • Baby spanac pentru decor
  • 6 ridichi
  • Sare
  • piper

Mod de preparare

Se prepara icrele de hering si se dau la rece.

Decupam feliile de paine in functie dimensiunea vasului in care vom monta tortul aperitiv.

Imbracam interiorul vasului cu folie alimentara deoarece asa va fi mai usor sa scoatem tortul cand se raceste.

Fierbem oualele, le racim, apoi separam albusul de galbenus.

Maruntim somonul, macroul afumat, albusul de ou si maslinele si le incorporam in icre.

Asezonam cu sare si piper si adaugam coaja rasa de la doua lamai.

Pe fudul vasului asezam un rand de paine, apoi un rand de compozitie si repetam procedeul astfel incat ultimul strat sa fie din paine. Acoperim totul cu marginile foliei transparente si dam la rece minim o ora.

Cand s-a racit, scoatem din forma tortul si il asezam pe platoul de servire acoperit cu un strat din arahide maruntite, decorat cu frunze de baby spanac, ridichi si galbenus asezate sub forma unor flori.

Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors