Telina cu masline

Telina se taie felii subtiri, apoi se lasa la inabusit. Se scoate dupa ce s-a inmuiat putin, iar in uleiul ramas se caleste ceapa maruntita. Se adaug

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr telina
  • 100 gr masline
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura faina
  • 30 gr bulion
  • 100 gr ceapa
  • 50 ml vin
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Telina se taie felii subtiri, apoi se lasa la inabusit. Se scoate dupa ce s-a inmuiat putin, iar in uleiul ramas se caleste ceapa maruntita. Se adauga apoi faina si se stinge cu bulion, vin si apa. Se fierbe sosul 20-30 de minute, apoi se strecoara, se adauga masline oparite, telina, piper, sare si felii de lamaie si se mai lasa la fiert cateva minute.


Se serveste rece.

Alte aperitive:

Piftie de curcan Ciuperci umplute Ciuperci la cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala