Tarta cu salam uscat, praz si masline

Se amesteca faina cu praful de copt. Din lapte, oua, sare si piper se face un amestec omogen in care se adauga, treptat, faina, amestecandu-se inconti

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 1 lgt. praf de copt
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lgt. sare
  • 1 praf de piper macinat
  • nucsoara macinata
  • 100 g branza rasa
  • 50 g parmezan razuit
  • 2 fire de praz
  • 200 g salam uscat (de preferat felii foarte subtiri cu ø de ≈ 10 cm)
  • 15 – 20 de masline verzi sau negre (de preferat
  • fara samburi)

Mod de preparare

Se amesteca faina cu praful de copt.

Din lapte, oua, sare si piper se face un amestec omogen in care se adauga, treptat, faina, amestecandu-se incontinuu cu telul.

Se adauga branza si parmezanul, apoi se razuie putina nucsoara, pentru o aroma mai puternica si se amesteca bine.

Prazul se curata, se spala, aruncandu-se partea verde si pastrandu-se numai partea alba si cea de mijloc; se usuca, apoi se taie in rondele subtiri.

Se incinge cuptorul la 180Ëš C.

Intr-o forma rotunda, cu ø de 22 – 24 cm. se aseaza maslinele la distante egale, astfel incat fiecare felie sa contina una. Pentru decor, se pot pune si cateva rondele de praz sau cateva masline in mijlocul tavii.

Se toarna ≈ 1/2 din compozitie deasupra, apoi se aseaza feliile de salam, acoperind suprafata cat mai uniform.

Se toarna si restul de compozitie si se presara cu rondele de praz pe deasupra.

Se da la cuptor pentru 30’, iar cand e gata (se probeaza cu o scobitoare, cand nu mai ramane coca pe ea, tarta e coapta), se rastoarna si se mai lasa asa cateva minute in cuptorul stins, pentru a se uniformiza partea umflata de deasupra (care va deveni partea de jos a tartei).

Se scoate si se aseaza pe un platou pentru servire. Se poate felia inainte sau aduce la masa intreaga, portionandu-se in momentul servirii.
Calda sau rece, ca antreu.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb

A vazut mama la tv o reteta asemanatoare si m-am gandit sa o incerc si eu. A iesit tare gustoasa!

Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide