Sufleu de conopida

Chiar daca nu sunteti fan conopida, va recomand sa incercati acest sufleu. Cu siguranta o sa va placa… este delicios!

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g conopida
  • 250 g cascaval
  • 4 oua
  • 2 linguri faina
  • 50 g unt
  • 300-350 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Desfacem conopida in buchetele,o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare pentru cca15 minute. Cand este fiarta, o punem intr-o strecuratoare si o trecem sub jet de apa rece. O lasam la scurs.

Punem intr-o craticioara untul si cand se incinge adaugam faina amestecand repede pentru omogenizare. Subtiem cu lapte, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba cateva minute pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Luam cratita de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam galbenusurile si cascavalul ras. Incorporam usor si albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Ungem un vas (dim. 18 cm diametrul) termorezistent cu unt, asezam conopida si turnam sosul. Scuturam usor vasul ca sosul sa fie repartizat uniform si sa cuprinda toata conopida.Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 45-50 minute, pana se rumeneste frumos.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors