Aceasta reteta de saratele este una deosebita. Pentru a prepara aceste aperitive avem nevoie de masline, ansoa file, branza si margarina.
Aceasta reteta de saratele este una deosebita. Pentru a prepara aceste aperitive avem nevoie de masline, ansoa file, branza si margarina. Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se amesteca pana se formeaza o coca. Daca se foloseste unt, trebuie sa fie la temperatura camerei (se pune 10 sec. la microunde). Daca nu este robot, se toaca maslinele si fileurile de ansoa foarte marunt, dupa care se amesteca cu restul de ingrediente pana se formeaza o coca. Aluatul rezultat se inveleste in folie de plastic si se da la frigider o jumatate de ora. Se incalzeste cuptorul, se presara generos faina pe masa de lucru si se intinde coca cam de 3-4 mm grosime si se taie in forma dorita. Se coc cca 12 min pana incep sa se maroneasca marginile.
Se servesc ca gustare ori aperitiv.
O ciorba de salata este bine venita dupa o perioada de sarbatori in care ne-am infruptat cu de toate. Totusi...
Ciorba de salata verde creata cu sunculita de porc