Turul Europei cu Breville Deep Fill - 12 retete traditionale

• taiati marunt ardeiul iute, usturoiul si salota• adaugati toate ingredientele (cu exceptia painii si a salatei ruccola) intr-un

Portii
2
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 SANDWICH PUI PIRI PIRI SI RUCOLA (Portugalia)
  • muschiulet de piept de pui - 4 fasii
  • zeama de lamaie - 1 lingura
  • ardei iute - 1 buc
  • piper Cayenne - 1/2 lingurita
  • coriandru proaspat - 1/2 legatura
  • salota - 1 buc
  • sos sweet chilly - 2 linguri
  • ulei de masline - 1 lingurita
  • ghimbir ras - 1 varf de cutit
  • usturoi - 2 catei
  • ulei pentru prajit (floarea soarelui) - 1 lingurita
  • ruccola - dupa gust
  • paine toast - 4 felii
  • sare, piper - dupa gust

Mod de preparare

• taiati marunt ardeiul iute, usturoiul si salota
• adaugati toate ingredientele (cu exceptia painii si a salatei ruccola) intr-un bol si amestecati bine pana se imbiba bine puiul
• prajiti-l in tigaie si lasati-l pe o farfurie cu cateva servetele deasupra pentru a absorbi uleiul in exces
• taiati painea toast in triungiuri si puneti pe feliile de la baza cate 2 felii de piept de pui si ruccola
• puneti deasupra celelalte felii de paine, inchideti sandwich toaster-ul Breville Deep Fill si verificati dupa 45 – 60 sec.

2. SANDWICH CU SALAMI, PEPPERONI SI CASCAVAL (Italia)
Ingrediente:
• salami – 4 felii
• chorizo – 4 felii
• cascaval – 4 felii
• toast – 4 felii
• taiati feliile de toast triunghiuri (pe diagonala)
• puneti feliile de salami, chorizo si cascaval (cate 1 din fiecare) pe cate 4 triunghiuri de paine
• acoperiti cu celelalte triunghiuri de paine
• inchideti sandwich toaster-ul Breville Deep Fill si verificati dupa 30-45 sec.
3. SANDWICH CU CARNAT DE CASA AFUMAT SI VARZA MURATA (Germania)
Ingrediente:
• carnat de casa – 1 buc. cca 20 cm
• varza murata – 1/2 varza mica
• piper – 1 lingurita
• ulei de floarea-soarelui – 3 linguri
• apa – cat sa acoperiti varza
• toast – 4 felii
• prajiti carnatul si taiati-l in 4 bucati egale
• tocati varza murata (pe care ati lasat-o in prealabil la desarat) si caliti-o in ulei cu 1 lingurita de piper
• acoperiti varza cu apa si lasati-o la fiert pana ce devine moale, iar zeama a scazut
• taiati feliile de toast triunghiuri
• asezati pe fiecare cate o felie de carnat afumat si putina varza calita, puneti-le capacele de paine si inchideti sandwich toaster-ul Breville Deep Fill pentru cca 45 sec.

4. SANDWICH CU ROSII USCATE SI BRIE (Franta)
Ingrediente:
• rosii uscate – 8 buc.
• brie – 4 felii
• toast – 4 felii
• taiati feliile de toast triunghiuri
• adaugati feliile de brie si cate 2 rosii uscate pe fiecare felie
• puneti capacele de paine si inchideti sandwich toaster-ul Breville Deep Fill pentru cca 30 – 45 sec.
5. SANDWICH CU CASCAVAL SI FASOLE IN SOS TOMAT (Marea Britanie)
Ingrediente:
• cascaval – 4 felii
• fasole in sos tomat (gata preparata) – 4 linguri
• toast – 4 felii
• taiati feliile de toast triunghiuri
• peste acestea puneti cate o felie de cascaval, iar peste felii puneti cate o lingura de fasole in sos tomat
• puneti capacele de paine si inchideti sandwich toaster-ul Breville Deep Fill pentru cca 30 – 45 sec.

6. SANDWICH CU BACON SI OUA OCHIURI (Olanda)
Ingrediente:
• bacon/pancetta – 8 felii
• oua ochiuri – 4 buc.
• toast – 4 felii
• taiati feliile de toast triunghiuri
• taiati feliile de pancetta sau bacon pe jumatate
• adaugati-le pe paine si peste acestea veniti cu ouale ochiuri
• puneti capacele de paine deasupra si inchideti sandwich toaster-ul Breville Deep Fill pentru cca 30-45 sec.

7. SANDWICH CU PUI SI CHORIZO (Spania)
Ingrediente:
• muschiulet din piept de pui – 4 fasii
• turmeric – 1/2 lingurita
• ulei de masline – 1 lingura
• zeama de lamaie – 1 lingura
• usturoi – 2 catei
• chorizo – 4 felii
• ulei pentru prajit (floarea-soarelui) – 1 lingura
• sare, piper dupa gust

• taiati feliile de toast triunghiuri
• tocati usturoiul marunt
• amestecati uleiul de masline, turmericul, usturoiul, sarea si piperul si condimentati bine puiul
• trageti la tigaie puiul si cand este aproape gata stingeti cu zeama de lamaie
• stergeti puiul cu un servetel si puneti fiecare bucata pe cate o felie de paine in sandwich toaster-ul Breville Deep Fill
• peste acestia puneti cate o felie de chorizo
• adaugati capacele de paine si inchideti toaster-ul pentru cca 45 sec.

8. SANDWICH CU OUA JUMARI, CHORIZO, SALSA SI BRANZA
Ingrediente:
• oua jumari – (omleta din 3 oua)
• salsa de rosii – 2 linguri
• chorizo – 4 felii
• branza – 4 felii
• toast – 4 felii
• taiati feliile de toast triunghiuri
• adaugati pe 4 dintre acestea cate o felie de chorizo si jumatate de lingurita de salsa
• peste acestea puneti oua jumari si felii de branza
• adaugati capacele de paine si inchideti sandwich toaster-ul Breville Deep Fill pentru cca 45 sec.

9. SANDWICH CU OUA FIERTE, CHIVES SI HERING MARINAT (Suedia)
Ingrediente:
• oua fierte – 2 buc.
• chives
• hering marinat – 2 file-uri
• toast – 4 felii
• piper amestec – dupa gust
• taiati feliile de toast triunghiuri
• taiati ouale fierte in jumatate si puneti-le pe bucatile de paine
• tocati chives marunt si puneti peste ou
• adaugati hering afumat peste si puneti si restul feliilor de paine pe deasupra
• inchideti sandwich toaster-ul Breville Deep Fill pentru cca 30-45 sec.

10. SANDWICH CU UNT, CREVETI, CASTRAVETE, OU, ROSIE (Danemarca)
Ingrediente:
• unt calitativ – 15 g
• creveti (trasi la tigaie cu unt, ulei de masline, usturoi, cimbru, sare si piper dupa gust si stinsi cu vin alb)
• castravete – 6 rondele
• oua fierte – 2 buc.
• rosie – 1 buc.
• toast – 4 felii
• sare si piper dupa gust
• taiati feliile de toast triunghiuri
• ungeti feliile de paine cu unt
• adaugati crevetii (pe care i-ati curatat, decorticat, spalat si gatit in prealabil) pe feliile de paine
• taiati castravetii felii
• taiati si rosiile felii si scoateti-le miezul
• taiati ouale in jumatate
• puneti castravetii, rosiile si ouale peste creveti si unt si adaugati painea deasupra
• inchideti capacul de la sandwich toaster-ul Breville Deep Fill si lasati pentru cca 45-60 sec.

11. SANDWICH CU CARNATI THURINGER, CASCAVAL, ARDEI COPT, MUSTAR (Polonia)
Ingrediente:
• carnati Thuringer – 1 buc.
• cascaval – 4 felii
• ardei copt – 2 felii
• mustar – 1 lingura
• toast – 4 felii
• prajiti carnatii Thuringer in tigaie si taiati-i in 4
• stergeti-i cu cateva servetele pentru a absorbi grasimea in exces
• puneti-i pe feliile de toast taiate in prealabil pe diagonala
• taiati ardeii copti felii si puneti-i peste carnati
• sdaugati mustar si cascaval si puneti restul de paine deasupra
• inchideti sandwich toaster-ul Breville Deep Fill pentru cca 30 – 45 sec.

12. SANDWICH CU AVOCADO, OU, CASCAVAL SI ROSIE (Finlanda)
Ingrediente:
• avocado – 1/2 buc.
• ou fiert – 2 buc.
• cascaval – 4 felii
• rosie – 1 buc.
• zeama de lamaie – 1 lingurita
• sare dupa gust
• toast – 4 felii
• taiati avocado-ul pe jumatate, scoateti-i miezul si pasati-l adaugand zeama de lamaie si sare
• taiati feliile de paine triunghiuri si puneti avocado pe acestea
• taiati ouale in jumatati si adaugati-le peste avocado
• adaugati feliile de cascaval si cele de castravete
• taiati rosia rondele si scoateti miezul si adaugati-le si pe acestea peste restul ingredientelor
• puneti sare dupa gust
• puneti restul de felii de paine deasupra si inchideti sandwich toaster-ul Breville Deep Fill.
Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors