Tartine oltenesti

Se pune intr-o oala faina, pe foc, se amesteca cu doua linguri cascaval ras si cu laptele, apoi se lasa sa se raceasca si se amesteca cu galbenusuril

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr cascaval
  • 4 oua
  • 1 cana lapte
  • 150 gr faina
  • sare
  • franzelute

Mod de preparare

Se pune intr-o oala faina, pe foc, se amesteca cu doua linguri cascaval ras si cu laptele, apoi se lasa sa se raceasca si se amesteca cu galbenusurile frecate cu putina sare. Se taie franzelutele felii, se asaza pe fiecare cate o felie de cascaval iar deasupra se intinde un strat din compozitia de faina si cascaval. Se bat albusurile spuma tare si se pune cate o lingurita pe fiecare tartina, fara sa se intinda. Se introduce tava in cuptor sa se rumeneasca.


Se pot orna cu rosii si masline

Alte aperitive:

Zacusca

Arici din pateu de ficat de pui

Ciuperci pane

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post