Pate de casa

Pate de casa este o pasta fina de ficat, potrivita a fi servita pe felii de paine prajita ca si gustare sau aperitiv.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -350g ficat de pui
  • -250 g unt (eu pun 200
  • adica un pachet)
  • -1 lingurita mustar
  • -1 lingurita piper
  • -sare
  • -1 ceapa
  • -4 galenusuri

Mod de preparare

1. Se curata ficateii de pielite, se spala bine in cateva ape si se pun sa fiarba la foc mic.Nu se adauga sare la fierbere, pt ca se intaressc.

2.Dupa ce au dat in cateva clocote, s einteapa cu furculita sa vada daca au fiert. Se scot din zeama si se curata de restul de pielite.

3. Se lasa untul sa se incalzeasca la temp camerei, iar ceapa se curata si se rade pe razatoare sa fie cat mai fina si s anu s esimta in compozitie. Ceapa se caleste in putin ulei si s elasa sa se raceasca.

4. Ouale se pun sa fiarba tari, se scoate galbenusul.

5 Se iau ficateii se pun intr-un bol impreuna cu untul, ceapa, galbenusurile, mustarul, sarea si piperul. Se paseaza cu blenderul.

Aparatul Philips Multicooker are doua functii foarte atractive:
- Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.
- Mânerul confortabil cu care este prevăzut nu se încălzeşte, ca să îl poţi muta uşor, oricând şi oriunde.


Pateul de casa se serveste tartinat pe o felie de paine intergrala, cu legume de sezon.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors