Sunt tare bune si pot fi preparate cu orice fel de umplutura!
Se prepara o maia din putin apa calduta, zaharul, 1 lg de faina si drojdia zdrobita. se lasa sa creasca apoi se toarna peste faina amestecata cu sarea. Se adauga si uleiul si incepem sa amestecam, avand la indemana si vasul cu apa calduta, din care turnam cate putin, pana obtinem un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se pune la loc caldut sa dospeasca. Intre timp, se taie varza fideluta si se pune la calit in putin ulei. Se adauga sarea si se amesteca din cand in cand, pentru a nu se prinde de fund. Cand e gata, se adauga si piperul dupa gust, se mai amesteca putin si se lasa sa se raceasca. Se ia din aluat o parte si se intinde pe masa de lucru in forma dreptunghiulara, putin mai mare decat dimensiunea placii aparatului. Pe jumatate din foaie, se asaza varza, se intinde usor si se acopera cu restul foii. Cu o furculita se apasa pe margini pentru a nu iesi varza in timpul coacerii. Se conecteaza aparatul la sursa de curent si cand ne indica aparatul ca este pregatit, se asaza cu grija placinta si se inchide aparatul. Din cand in cand, verificam daca este facuta placinta. Cand este gata, se scoate cu o paleta de silicon si se continua cu restul placintelor. Se pot servi atat calde cat si reci. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post