Se face o maia din drojdie si 2-3 linguri cu apa calda. Intr-un castron se pune faina si se face o gaura la mijloc,unde se pune maiaua.Se amesteca cu
Se face o maia din drojdie si 2-3 linguri cu apa calda. Intr-un castron se pune faina si se face o gaura la mijloc,unde se pune maiaua.Se amesteca cu un pic de faina maiaua si se lasa 5 minute la dospit. Dupa ce s-a dospit se pune sarea,uleiul de masline,iaurtul si cate putin din apa calda(nu fierbinte).Se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza tot,apoi se trece la framantatul cu mana.Cine are robot sau masina de facut paine poate framanta aluatul acolo. Daca se lipeste se mai adauga un pic de faina(nu mai mult de 50 grame).
Aluatul se imparte in 10 sau 11 parti egale. Se fac bilute rotunde si se pun in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.Se lasa la dospit 1 ora, ferit de curentii de aer (eu am pus tava in cuptor). Dupa ce s-au dospit se intind cu sucitorul bilutele si se pun maslinele taiate.Se aduna marginile ca la o bocceluta si se lipesc prin presare. Se pun in tava cu marginile lipite in jos. Se ung cu un galbenus de ou frecat cu 1 lingura de ulei de masline. Se cresteaza painicile cu 2 linii cu un cutit zimtat.
Se mai lasa 20 minute, apoi se baga la cuporul incins la 180 grade. Le scoatem cand s-au rumenit si le acoperim cu un servet sa se inmoaie putin crusta.
Se servesc atat calde cat si reci.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post