Inimioare sarate cu chimen

Rapid, satios si delicios!

Portii
6
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cca.500 g faina
  • 1 pachet unt
  • 200 ml smantana
  • 200 g branza oaie
  • un ou
  • chimen
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

1. Se framanta un aluat elastic din untul topit (nu fierbinte) cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica. Se infasoara in celofan si se lasa 30 minute la frigider

2. Se imparte aluatul in doua apoi se intinde in foi cu grosimea de 0,5 cm,se ung cu oul batut, se presara chimen si sare grunjoasa apoi se decupeaza cu forma inimioara, se asaza una langa alta in tava tapetata cu hartie pentru copt. Se dau la copt in cuptorul incalzit, la foc potrivit, cca.25-30 minute, pana ce se rumenesc usor. Se scot din tava si se lasa pe un gratar sa se raceasca. Se servesc dupa ce s-au racit. Se pot pastra in cutii,in hartie si o saptamana, sunt la fel de delicioase!

Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors