Iahnie de fasole simpla

Iahnia de fasole simpla este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert. Se lasa sa fiarba bine apoi se scurge.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 kg fasole alba
  • ulei de masline
  • o caciulie de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Iahnia de fasole simpla este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert. Se lasa sa fiarba bine apoi se scurge si se adauga apa proaspata peste si se lasa iar pe foc...se repeta operatiunea de 3 ori. Se scurge de apa si se paseaza bine. Intre timp curatam usturoiul si-l trecem prin presa. Asezam fasolea intr-un bol apoi o frecam cu ulei de masline. Folosim cca 200 ml ulei ( ca sa iasa cremoasa si gustoasa) apoi la final adaugam si usturoiul pisat. Putem adauga piper, sare, boia.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou

Aparent grea, este o ciorbita lejera...chiar buna dupa atatea preparate greu digerabile.

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala