Este foarte buna atat la micul dejun cat si la cina.
Se pregateste o maia din 100 ml apa calduta, amestecata cu zaharul si faina, iar la final, se dizolva drojdia. Se lasa la dospit. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea si uleiul de masline. Se toarna maiaua si se amesteca, punand putin cate putin apa calduta, atat cat cere aluatul. Se rastoarna totul pe masa de lucru si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se ia tava cuptorului si se unge cu ulei. Se asaza pe mijloc aluatul si se lasa sa dospeasca pt cel putin o jumatate de ora. (Eu am bagat tava in cuptorul stins). Intre timp, se pregateste toppingul: se curata ceapa si se taie solzisori. Maslinele se taie felii (aici am avut un pic de lucru pt ca ale mele au fost cu samburi). Intr-o farfurie, se pune uleiul, ketchup-ul, ceapa si maslinele si se amesteca. Se scoate tava, se intinde aluatul pe toata suprafata si facem gauri cu degetul, din loc in loc. Mai lasam 15 minute sa creasca aluatul. Se unge cu toppingul si se presara deasupra busuioc uscat. Se da la cuptorul preincalzit, la 190 de grade C, pentru cca. 30 de minute sau pana este frumos rumenita. Calda sau rece, e la fel de buna. Pofta buna sa aveti!
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios