Un aperitiv cald, o gustare, orice e binevenit intr-o zi rece!
Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca ,scufundam fiecare cuib de fidea si lasam la foc mic 4-5 minute,apoi le scoatem cu o spumiera si le punem in strecuratoare,le trecem sub jet de apa rece si lasam la scurs.
Intre timp oparim baby spanacul,oprim cateva frunze si restul il trecem sub jet de apa rece, stoarcem bine de apa si il blenduim cu patrunjelul,usturoiul,100 ml ulei de masline,sare si piper.Obtinem un sos aromat si delicat.
Fiecare cuib de fidea scurs bine se aseaza in forma de briose(eu am pus si hartie de briose in forma pentru a scoate cuiburile mai usor din forma)le ,,infoiem" cu o fuculita si strecuram intre straturile de fidea cubuletele de rosii si frunzulitele de spanac oprite. Deasupra turnam uniform sosul verde si bulionul ramas,in mijlocul cuibului spargem cate un ou de prepelita si punem alaturi o bucatica de branza dulce.Dam forma la cuptor cca 7-10 minute,pana se face oul apoi oprim focul.Lasam cuiburile sa se racoreasca si abia apoi le scoate din forma si indepartam hartia.
Se pot servi si calde dar sunt la fel de,delicioase si reci.
Pofta buna !
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat