Rosii umplute cu porumb

Se spala rosiile, se sterg de apa cu un prosop absorbant, apoi se taie capacul. Se scoate miezul din interiorul rosiilor si se lasa apoi sa se scurga

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 rosii
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • 1-2 lingurite mustar
  • ulei
  • 400 gr porumb
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Se spala rosiile, se sterg de apa cu un prosop absorbant, apoi se taie capacul. Se scoate miezul din interiorul rosiilor si se lasa apoi sa se scurga cu gura in jos, intr-un bolde sticla. Separat, se pun doua oua sa fiarba si dupa ce au fiert, se curata de coaja, se scot galbenusurile, care se pun intr-un bol, iar albusurile se arunca. Celelalte doua oua se sparg si se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se pun in bolul cu galbenusurile fierte. Se adauga sare, piper si mustar si se bat bine cu mixerul, impreuna cu uleiul, pana se obtine maioneza. Se adauga porumbul fiert in maioneza si se amesteca usor, ca sa nu se taie. Se umplu rosiile cu sosul de maioneza si porumb si se lasa cateva ore la rece, pana se servesc.
Rosiile umplute cu porumb se orneaza cu frunze de patrunjel verde.

Alte aperitive:

Chiftele

Ciuperci umplute

Zacusca de ciuperci

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv placinta cu branza si spanac

Nouă ne plac foarte mult plăcintele cu brânză. Aceasta este aproximativ asemănătoare plăcintei grecești...

Aperitiv placinta cu branza si spanac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala