Rosii umplute cu oua

Se spala rosiile, se sterg bine, se taie capacelul si se scobesc cu o lingura. Se sareaza in interior si se lasa sa se scurga circa o ora cu gura in

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 rosii mari
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 3 crengute de cimbru
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura pulpa de rosii (din conserva)
  • piper
  • grasime pentru forma
  • 8 oua
  • putin cascaval ras

Mod de preparare

Se spala rosiile, se sterg bine, se taie capacelul si se scobesc cu o lingura. Se sareaza in interior si se lasa sa se scurga circa o ora cu gura in jos. Usturoiul zdrobit, ceapa tocata si cimbrul se calesc in uleiul incins, pana ce devin sticloase. Miezul de rosii se toaca mai mari, se amesteca cu pulpa de rosii si se pun pe foc sa dea cateva clocote, amestecand intruna (cca 5 minute). Se adauga sare, piper si se toarna intr-o forma unsa. Se asaza rosiile scurse- una langa alta - in sos si se pipereaza in interior. Se sparg pe rand ouale intr-o ceasca si se lasa sa alunece usor in cate-o rosie. Se presara deasupra cascavalul ras si se lasa in cuptorul incins (180 grade C) cam 25 de minute, sa se intareasca. Se servesc cu paine sau cu orez


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala