Rosii umplute cu orez la cuptor

Se alege orezul, se spala si se pune la fiert in zeama de carne. Cand a fiert, se scurge, se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca cu galbenusul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 rosii mijlocii
  • 1 ceasca mare de orez
  • 1 galbenus
  • sare
  • supa de carne
  • 2 linguri de unt
  • 1 pahar de smintina

Mod de preparare

Se alege orezul, se spala si se pune la fiert in zeama de carne. Cand a fiert, se scurge, se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca cu galbenusul crud, o lingurita de unt si trei linguri de smintina.

Se golesc rosiile de miez, se umplu cu amestecul de orez sarat si piperat dupa gust, se pun intr-o forma unsa si se acopera cu restul de unt si. de smintina.

Se introduc in cuptorul cald pentru o jumatate de ora, dupa care se lasa sa se raceasca usor.
Se servesc cu salata de sezon.

Alte retete de sezon

Salata de boeuf

Salata de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ou cu muschi tiganesc in chifla

Pentru "Pachetelul vesel" m-am inspirat in mare parte de pe internet si am vazut si aceasta varianta de sandvis.

Ou cu muschi tiganesc in chifla
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide