Rosii umplute cu mazare si sunca

Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Se prepari maioneza. Se taie sunca si cartoful cubulete si se amesteci bine cu mazarea, fiarta 15 mi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 rosii
  • 125 g sunca
  • 1 cartof fiert
  • 1/2 kg mazare
  • 3 oua
  • 1 lingura de smantana
  • 2-3 masline
  • cateva frunze de salata verde
  • sare
  • pipe
  • Pentru maioneza: 1 galbenus
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 lingurita de otet de 3°
  • 15 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc.

Se prepari maioneza. Se taie sunca si cartoful cubulete si se amesteci bine cu mazarea, fiarta 15 minute in apa clocotita cu sare.

Se adauga doua linguri de maioneza. Se umplu rosiile cu

aceasta compozitie.

Se fierb ouale tari, se decojesc si se taie in doua, pe lungime.

Galbenusul se piseaza cu o furculita tii se incorporeaza in maioneza ramasa, adaugandu-se si o lingura de smantana.

Se umplu jumatatile de ou si se decoreaza cu cate o felioara de maslina.

Se aseaza rosiile ouale umplute pe un platou, tapetat cu cateva frunze de salata verde.
Pofta buna!

Alte retete culinare cu rosii:

Supa de rosii cu galuste

Ciorba de rosii

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv placinta cu branza si spanac

Nouă ne plac foarte mult plăcintele cu brânză. Aceasta este aproximativ asemănătoare plăcintei grecești...

Aperitiv placinta cu branza si spanac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala